En vecka med 2015/2016 års Mercedes-Benz GLC 220d

Min baby online de senaste två åren har varit SUVTEST, ett webbmagasin med fokus på SUV:ar och crossovers. Eftersom jag nyligen blev trebarnsfar har det mesta fått stå åt sidan förutom familjen och betalande kunder. Därav bristen på blogginlägg här på BjornSennbrink.se och på SUVTEST-sajten under hösten.

November 2015 bjöd dock på ett par veckors SUV-testande som varit planerat en längre tid. Mercedes lanserade sin nya kompakt-SUV under sommaren och hösten. Jag fick möjlighet att låna en GLC i en vecka. Det blev en hel del bilkörning och resultatet börjar gå att skönja nu och då syftar jag inte bara på leran längs karossidorna…

Mercedes-Benz GLC 220d

Sist jag provkörde en SUV var i augusti 2014 så det var verkligen på tiden att utöka erfarenheterna. Så ett stort tack till Mercedes Sverige som gav mig tillgång till en pressbil. Jag körde drygt 100 mil mån-fre och hade jag en halv miljon kronor att spendera skulle jag slå till direkt!

Billånet gav mig möjlighet att få komma ut och se mig omkring. Det är annars något som inte förekommer alltför ofta när privatbil saknas och endast stadsbuss erbjuds.

Jag körde till Pålsboda, Kilsmo, Brevens bruk, Vingåker och Katrineholm, Läppe samt Arboga. Det blev med andra ord en riktig långtur.

Detta är helt nödvändigt för att kunna bilda mig en bra uppfattning om hur bilen är att köra. Att ratta runt några timmar med en bilhandlares snålt utrustade demobil är inte alls samma sak som ett riktigt SUV-test.

Den här gången fick jag dessutom nytta av min nya Sony actionkamera, kamerastativet och sugproppsfästet. Det är en sak att filma med en iPhone och något helt annat att kunna montera upp en kamera som filmar i 1080p.

Sant att det blir en kraftig fish eye-effekt med en actionkamera. Det kan dock redigeras bort i iMovie senare, bara att croppa videoklippet en aning.