Hur ta reda på vilken SUV som är bäst? Tips: Läs allt du kommer över

Definitionen av ”bäst” är lika många som det finns SUV-köpare. En del vill ha en stor SUV, andra en lite mindre. Somliga vill ha liten motor, andra en stor och frustande V8. SUVTEST har länge haft en väldigt populär text om alla variabler som kan ingå vid valet av ny SUV. Här kommer en uppföljare för dig som befinner dig mitt uppe i beslutsprocessen.

Auto motor sport har en egen databas med fler än 40 000 betyg från läsare och/eller ägare av olika bilmodeller. En uttömmande enkät ligger till grunden för betygen. Du som ägare får bortom märke, modell, karosseri och tekniska specifikationer gradera din syn på saker som t.ex. kvalitetskänsla, fjädringskomfort, ljudnivå, körglädje mm. När du är spekulant på en bilmodell går du till begagnatanalysen. En bra tjänst som kan vägleda dig i beslutet kring vilken som är den bästa SUV:en.

Ett annat sätt att finna svaret på frågan vilken är den bästa SUV:en(?) är att konsumera vad motorpress och motorbloggare tyckt om de intressanta bilmodellerna. Det är bara att börja googla och läsa allt du kommer över. Ett tips är att återkomma till texter flera gånger, för att jämföra och för att läsa om något en testare missat och en annan inte. IDG:s M3 som är en prylsajt har även en motorsektion där du finner en lista från 2018 med rankade SUV-modeller. En bra artikel för dig som är sugen på en stor SUV.

Är det Mercedes GLC du vill lära dig mer om kan du stanna på SUVTEST. Här finns 5-10 st texter utifrån testlån/prov av GLC 220d, GLC Coupé 250d, GLC 43 AMG och Ferrari-snabba värstingen GLC 63 S AMG. Här på SUVTEST finner du dessutom texter om Kia Sorento och RAV4 Hybrid (förra generationen) + en rad andra SUV-modeller.

En joker är listor från Wayke som ägs av VW och Volvo. Att de listar VW och Volvo i topp är inte så konstigt. Men kanske inte så mycket konsumentvänligt som bilhandlarvänligt. Wayke uppger att de utgått från försäljningsdata i sin lista över populära SUV:ar 2018. Igen, en definitionsfråga om vad som är populärt eller bäst.

Fler lästips på ämnet: