Begagnad Kia Sorento: 6 vanliga fel och problem

Ska du köpa en begagnad Kia Sorento hittar du 6 saker här som du kanske inte kände till om Kia Sorento som begagnad? Hade du t.ex. kolla på att framdörrarna kan kärva och inte gå att öppna? Fortsätt läsa och lär dig mer!

Vickande framstol

Flera Sorento-ägare vittnar om att förarstolen på Kia Sorento tenderar att börja vicka. Har du garanti kvar ska det gå att få det åtgärdat utan kostnad. Har du inte garanti kan det kosta många sköna tusenlappar att byta underredet eller de delar av förarstolen som berörs. Detta problem uppstår generellt på förarstolar som är elektriskt inställbara.

Backkamera, lång leveranstid

Om din backkamera går sönder kan det hända att leveranstiden för att få hem en ny backkamera är väldigt lång. Somliga Kia-ägare vittnar om att leveranstiden kan vara flera månader lång.

Parkeringsbromsen, automatisk växellåda

Om du är spekulant på en begagnad Kia Sorento med automatisk växellåda bör du kontrollera parkeringsbromsen. Automatiska växellådor i parkeringsläget är ofta fullt tillräckligt för att bilen inte ska rulla iväg. Därför används sällan P-bromsen på bilar med automatisk låda. Applicera P-bromsen i samband med att du testkör din begagnade Kia Sorento. Den ska låsa och låsas upp utan problem. Behöver du byta bromsbackarna för handbromsen ska du vara uppmärksam på att de kan gå sönder i samband med bytet.

Det går ibland inte att öppna framdörrarna

Ett problem på Kia Sorento av 2011-2013 års modell är att framdörrarna kan vara omöjliga att öppna utifrån. Det finns en forumtråd på engelska med beskrivande bilder @ http://www.kia-forums.com/2011-2013-xm-sorento-forum/165786-2011-sorento-front-passenger-door-wont.html

Begagnad Kia Sorento – Hur är det med rosten?

Rostskyddet hos 2015 års Kia Sorento får lågt betyg (2 av 5) hos ViBilägare: http://www.vibilagare.se/test/rost/rosttest-kia-sorento-2015 – Alltså värt att undersöka bilen närmare om du är spekulant på en begagnad Kia Sorento. Om det finns möjlighet, kolla under bilen, under plastbitarna som täcker metallen. Kom även ihåg att även små stenskott kan leda till rostangrepp om plåten under lacken inte är ordentligt rostskyddad.

Klent halvljus och helljus

Flera Kia Sorento-ägare av upp till sex år gamla bilar vittnar om att halvljuset är dåligt och vissa påpekar även att helljuset behöver en uppgradering. Detta är sant även på senaste modellen av Kia Sorento, en extraljusramp eller fristående extraljus är således en bra investering. Det vore dumt att missa det där rådjuret bara för att man har snålat in på bra belysning framåt.