Första intrycket – Mercedes GLC 220d – Värdig förnyare

Helt nya Mercedes-Benz 220d 4MATIC testas i skrivande stund. Vi har kört drygt 50 mil med bilen och tycker överlag att den får godkänt. GLC ligger bra på alla sorters vägars underlag (motorväg, landsväg, grusväg) och tekniken levererar som förväntat.

Första dagen avverkades Stockholm-Örebro, 200 km, innan bilen parkerades för natten. Strax innan Arboga började det att ösregna. Det var inga problem för GLC som höll riktningen på den våta vägbanan i 110-120 km/h (minus felvisning) utan att ratten behövdes hållas krampaktigt.

På måndagskvällen kördes GLC i mörker och xenonlamporna gjorde (och gör fortfarande) ett fantastiskt jobb. Intelligent Light System anpassar ljudbilden utifrån hastighet och rattutslag. När du t.ex. kommer fram till en korsning blir ljusbilden bredare så att gående på övergångsstället syns. När du svänger styr ljusbilden med dig och det finns även kurvljus när du ska till att svänga eller parkera.

På tisdagen (igår) fick GLC bekänna färg på smala landsvägar och grusvägar i södra Örebro län samt in i Södermanlands län. GLC med sportläget inkopplat var fantastisk att köra. Det enda som störde var det faktum att fjädringen inte gick att ställa hårdare. Du kan t.ex. ge styrningen och växellådan ett sportläge men fjädringen är densamma genom alla körprogrammen. Ett längre videoklipp kommer i december 2015 som förevisar tisdagens körning och mycket annat med Mercedes-Benz GLC 220d 4MATIC.