Jag testar just nu en Hyundai ix35

Hyundai ix35 är modellen som tog vid när Tuscon gick i graven. Det är en mindre bil än den populära Santa Fe och är faktiskt helt OK, så länge du inte är längre än 180 cm eller har behov av att resa längre sträckor i baksätet.

* 10 juni, 2013: Nu är bilen färdigtestad. Läs hela min text på http://www.facit.com/se/test-av-hyundai-ix35/

Jag hämtade bilen igår och det är en 2011 års modell med knappt 950 mil på mätaren. En ren demobil med andra ord och som räcker gott för att ge mig en bild av vad Hyundai ix35 kan bjuda på för en småbarnsfamilj. Bilen har en rapp dieselmotor kopplad till en automatlåda och klarade av storhandlingen igår på ICA riktigt bra.

hyundai-ix35

hyundai-ix35

Mina upplevelser av Hyundai ix35 kommer att publiceras senare i juni, på FACIT.com där jag för några dagar sedan publicerade en lång text om hur jag upplevde en Mitsubishi Pajero av 2012 års modell.

Det här att bilen är några år gammal tror jag inte spelar så stor roll. Det finns så många motorjournalister som testar nytt, jämför och bedömer nya bilar, att det nog finns utrymme för mina åsikter också, särskilt som de senare bygger på en bil som är inkörd. Sen är det också så att du som bilköpare sparar pengar på att köpa en lätt begagnad bil snarare än en ny. Värdeminskningen direkt efter leverans är ofta många sköna tusenlappar.