Hummer H2

Tre SUV:ar 2014 för upp till 150,000 kr

Min vana trogen när det är dags att natta dottern kollade jag av SUV-utbudet på Blocket. Det går idag att köpa riktigt kompetenta SUV:ar för en bråkdel av vad de kostade nya. Är det dags att köpa bättre begagnad SUV eller CUV inför höstens och vinterns äventyr? Har du 100,000-150,000 kr på fickan eller nedskrivet på lånelöftet ska du läsa vidare.

Hummer H2
Det här är förmodligen inte den bil du kommer att köpa men det kan ändå vara intressant att känna till prisbilden. Du kan idag för så lite som 125,000 kr bli ägare till den bil som äter Toyota Prius till frukost.

Passa dig bara så att du inte parkerar i samma kvarter som miljöpartister, du kommer sannolikt få repor i lacken. Hummer H2 är SUV:en för dig som kan leva med en bensinförbrukning på drygt två liter per mil och som inte ser problemet när det är dags att parkera på annan plats än din asfaltsbeklädda gårdsplan.

Honda CR-V
En kompakt-SUV för dig med koll på hushållsekonomin. Lagom stor, lagom rymlig, knappast uppseendeväckande men duglig i vardagen och när du ska dra släp ibland. CRV har klarat sig bra i de flesta begtester genom åren och ses idag som en mönstermodell på samma vis som VW Golf kommit att utgöra mall i småbilsklassen.

Mercedes-Benz ML
Om du precis som jag insett att bilar byggda i USA inte alltid är världens smäck så vet du att MB ML-modellerna är värda att kolla närmare på. Dels ingår statusen i att det är en Merca och så får du även en bil som tenderar att klara av såväl heta sommardagar som sliriga vinterkvällar.

Ska du köpa en Mercedes ML för färre slantar än 150000 stycken ska du leta efter en 06:a eller 07:a. Räkna med miltal på mellan 10,000 och 30,000. Glöm inte att kolla serviceboken och undvik importer om du inte är riskbenägen av dig.