Tre nya SUV-modeller i Sverige hösten 2015

Tack för en fantastisk sommar! Regn, regn och regn som övergick i stekande sol när augusti kom. Nu är det snart slut det varma och det är dags att bygga bo inför vintern.

Till och från jobbet, mataffären, förskolan och fritidsaktiviteterna väljer du med fördel en SUV. När Kung Bore gör sitt intåg och de oplogade småvägarna eller stadsgatorna är ett faktum kommer du att tacka dig själv för att du valde en SUV.

suv-nyhet-nya-bmw-x1
En efterlängtad SUV-nyhet hösten 2015 är nya BMW X1, mini-SUV:en som tuffat till sig jämfört med utgående modell. Det betyder att begagnathallarna kommer att få påfyllning, läge att fynda en första generationens BMW X1 alltså.

Från Asien kommer två modeller som med stor sannolikhet kommer att uppskattas av svenska SUV-köpare: Mazda CX-3 och Hyundai Tucson.

mazda_cx-3_2016Mazda CX-3 är en snyggt designad mini-SUV för dig som vill åka tuff småbil. Den är som namnet antyder mindre än CX-5, den större kompakt-SUV som du väljer när du vill ha mer utrymme, lastförmåga och helt enkelt en större bil.

Hyundai Tucson ersätter gamla ix35 med ett formspråk som mer liknar storebror Santa Fe. Största konkurrenten torde bli aggressivt prissatta Nissan Qashqai. Bägge SUV:ar befinner sig i lilla kompakt-klassen, för dig som kan göra avkall på utrymmen och som samtidigt vill köpa en relativt billig SUV.

Hyundai-Tuscon-2016-3