På lördagen (12 oktober) öppnade Tesla ett nytt showroom i Palo Alto, några kilometer från Googles campus. Den stora nyheten var att det fanns en riktig Model X-SUV i bilhallen.

Måsvingedörrar för baksätet, normala framdörrar och halvkombibacklucka på en i bil vars front präglas av den smala grillen ala Ford:s designspråk i mitten av 1990-talet och ett par halvljusinsatser bara aningen större än de som syns på nya Jeep Cherokee. Tongivande i interiören är den stora platta skärmen på mittkonsollen och övrigt på instrumentpanelen hjälpigt uppoppat med starka kontraster. Stolar för resande i bilen som påminner om vad du ser på Ryan Air dvs plastbeklädda bakstycken och tunna dynor.

Med BMW i3 nyligen lanserad i Sverige och i8 på ingång så verkar det som att världen äntligen kommer att få se riktiga bilar, som är hybrider och som samtidigt kan bjuda på prestanda som en vanlig bensin- eller dieselbil. Återstår dock att se hur detta med den begränsade räckvidden ska lösas.

Bilder och filmer av Tesla Model X hittar du på http://www.mercurynews.com/science/ci_24297493/classic-silicon-valley-scene-new-tesla-store-opens