Mercedes GLS SUVTEST.se

Mercedes GLS: Körning på motorväg och landsväg

Pressbilar hämtas och lämnas i Stockholm så de första milen med GLS blev landsvägskörning. E18 västerut mot Västerås för ett första matstopp. Comfort-läget skänkte en följsam gång och de första 10 milen avverkades utan överraskningar. Det enda som du måste tänka på är storleken. Det är mycket kaross att dra runt. Samtidigt har du kraft i överflöd och när du lär dig balansera dessa två faktorer är Mercedes GLS rent av lättkörd, iallafall på motorvägen.

Efter Västerås bar det av söderut mot Kvicksund och Eskilstuna innan resan fortsatte mot Katrineholm. Klart lillasyster måste få åka med. Hon satt på tredje sätesraden och gav den ett fullgott betyg.

Jag är böjd att hålla med henne. Till skillnad från andra märken som stoltserar med en tredje sätesrad levererar Mercedes två riktiga sittplatser som fungerar även för vuxna.

Möjligen att benutrymmet inte är det bästa för långväxta men om du tänker att två barn ska sitta där bak fungerar det riktigt bra. Testbilen var utrustad med elektronisk fällning av andra sätesraden vilket gjorde insteget enkelt.

Sista milen hem på första dagen företogs på R50 västerut. Mellan Katrineholm och Vingåker är det långa svepande kurvor. Här kom farthållaren väl till pass, det är annars lätt att vilja gasa på lite extra här.

DISTRONIC PLUS, den adaptiva farthållaren, är ett måste-tillval, som gör att du inte behöver bromsa när du kommer ifatt de som kör långsammare. På motorväg fungerar det klockrent, på vanlig landsväg inte lika bra eftersom omkörningsmöjligheterna ofta är sämre. Du blinkar nämligen vänster för att köra om och farthållaren ökar farten automatiskt.