Mercedes GLS SUVTEST.se

Hoppa in så tar vi en sväng i Mercedes GLS!

Automatisk upplåsning med keyless-go, dra i handtaget och äntra kupén. Detta sker enklast med bilen i fjädringens nedersta läge. Har du parkerat bilen i ett upphöjt läge får du ta ett rejält kliv upp-inåt samtidigt som du drar dig upp på plats genom att hålla i ratten. Det finns inget handtag på A-stolpen, hade förmodligen stört lyxkänslan.

Hur som helst, väl på plats sitter du som redan beskrivet ovan; som en kung (eller drottning, eller henning). Hade du tur slapp du skita ner byxbenen, något som hände svärmor när hon skulle ner från bilen. Hon vrickade dessutom nästan foten – det är bra att ha koll på att GLS är en hög bil, inte lika låg som svärmors Yaris.

mercedes-gls-front-seats

Väl på plats i framsätet är det ganska lätt att hitta en bra position. Alla inställningar är elektriska; ryggstöd, nackstöd, svanken, förlängning av sittdynan, kraftigare eller mildare sidostöd för ryggen. Det tog dock flera timmar innan jag förstod att en del av inställningarna justerades via COMAND-skärmen.

Rejält tilltagen ratt – Växelföraren till höger och allt annat i spaken till vänster, en vanesak. Avskalat och på samma vis elegant runt förarplats. Inga konstigheter, det mesta är lätt att finna. Minus för plottrig AC-panel som inte känns tipptopp i vreden och knapparna med tanke på priset för bilen.

Minus också för den okänsliga inställningen av förarstolen. Knapparna för detta sitter på dörren och det blev lätt lite för mycket eller lite för lite inställt. Kanske en vanesak. Jag skulle uppskatta bättre känsla i vreden. Plus för elektriskt inställbara nackstöd, inget tråcklande med handen bakom huvudet i jakt på någon liten knapp.

Vit-grå läderklädsel på sätena, svart läder ovanpå instrumentbrädan. Tjock stoppning i dörrsidorna, väldigt hög och bred mittkonsol med rejäl bredd på armstödet. Två USB-kontakter finns i det djupa förvaringsfacket under din högra arm. Normalstort handsfack och aningen för grunda förvaringsfack längst ner på dörrarna. Två mugghållare, olika storlek, tempererade (varma eller kalla drycker), 12V-uttag.

Knappar & Vred i GLS

Knappar & Vred i GLS