Mercedes GLS SUVTEST.se

Mercedes GLS: Dyr gammal bil

Knappt 1,1 miljoner kronor köper dig toppmodellerna från BMW, Audi och nu för tiden även Volvo (XC90). Vilken du väljer är en smaksak. För miljonen är även Porsche Cayenne aktuell. Alla är riktig bra bilar som erbjuder mycket hög komfort och inte sällan den senaste tekniken.

Mercedes-Benz GLS är så här i början av april 2016 en ovanlig syn på vägarna. Tills du kör in i Djursholm och möter en likadan. Färden från Mercedes i Akalla går i nordostlig riktning, Jag kör förbi Altorp station och fortsätter upp på Näsbyvägen, över Djursholms golfklubb samt vidare mot villaområdena i Täby.

Här i trakterna är det få som höjer på ögonbrynen över nya Mercedes GLS. Tre moppepojkar med keps stirrar dock ögonen ur sig. GLS inger respekt. Kanske har de koll på vad den här kärran kostar?

Å andra sidan går det inte att komma ifrån att GLS känns som en GL på gott och ont. Gott för att det är stor härlig SUV, byggd i första hand för USA. Ont för att det inte skadat med mer än en förfinad uppsyn. Fronten är ny men i övrigt är detta en GL med en åldrad interiör som säljs som ny för över en miljon kronor.

Bang & Olufsen i GLS

För pengarna får du dock en välutrustad bil och har du några hundra tusen kronor över när du slantat 737 000 i grundpris kan du lätt bygga på bilen allehanda komforthöjande tillval såsom ett Bang&Olufsen BeoSound-system för knappt 50 papp.