SUV-nytt: Lexus mini-SUV? Mercedes EV-SUV:ar & FCA återkallar 400,000 Jeep Wrangler

Lexus CT 200h kan komma att ersättas av en mini-SUV, spår Autoblog. CT 200h har du säkert sett i trafiken. Det är en småbil med vad som ser ut att vara en förlängd akter, en bekymmerslös lyxbil enligt Lexus Adwords-annonser. Nu är det alltså dags för pension och att ersättas av en mini-SUV.

C-HR

Alain Uyttenhoven, märkeschef för Lexus i Europa har sagt att möjligheten finns att CT 200h blir ersatt av en crossover. En lämplig kandidat för att utgöra grund vore i så fall Toyotas vilt designade C-HR som visades förra året. Lexus är som bekant baserat på Toyotas modeller.

Mercedes-Benz går hårt fram i SUV-segmentet om någon hade missat det. Nyligen visades GLC Coupé upp komplett med AMG-version. Det som Mercedes dock varit dåliga på är att producera miljövänliga SUV-modeller. Detta ska det blir ändring på.

Mercedes GLC in Pålsboda

Mercedes GLC in Pålsboda

De två SUV-modeller som nämns i artikeln hos Autocar är minstingen GLA och den redan nämnda GLC. Det finns sen tidigare en extra miljövänlig modell av den större GLE-modellen.

Fiat-Chrysler har tvingats återkalla hela 400-tusen exemplar av Jeep Wrangler. Detta efter att det upptäckts problem med styrningen och airbagen. Detta på grund av körning open-air, med ökad tillströmning av smuts på känsla komponenter. Återkallelsen berör fordon sålda i USA och i skrivande stund är det oklart om detta berör svenska Jeep-ägare.