SUV-koncept och mulor

Mercedes var tidiga med att bygga en bilmodell med ett sluttande tak samtidigt som det fanns fyra dörrar och plats för lika många personer (CLS). BMW var först med att flytta det konceptet till SUV-segmentet och nu är det inte långt kvar till Mercedes-Benz lansering av sitt svar på BMW X6.

Konceptet har visats tidigare i år, på YouTube och i motorpressen. Fronten blir i stil med Mercedes GLA, baken blir enligt spionbilderna i par med hur konceptet ser ut. Storleksmässigt borde MLC placera sig mellan BMW X4 och BMW X6, knappast större.

MLC eller GLE, beteckningen är som vanligt olika beroende på var du kollar. Mest logiskt vore MLC eftersom SUC:en bygger på M-klassen. Worldcarfans.com har publicerat avslöjande spionbilder av sport-coupe-SUV:en.

Mercedes GLC är enligt motorpressen den nya beteckningen på efterföljaren till Mercedes GLK och blir sannolikt något rundare i formerna. GLK idag är en kantig historia som visserligen ser bastant ut men som inte passar in i nuvarande modellprogram. Spionbilder av interiören avslöjar en stor skärm, tre runda ventilationsutblås, en mittkonsol med en mer markant böjning och en låg växelförare.

SUC: Mercedes G-Code

SUC: Mercedes G-Code


Mercedes G-Code är en annan konceptbil som nyligen visades upp i Kina. Dess konkurrent uppges vara Audi Q1 (som också är ett koncept). Sports Utility Coupé kallar MB modellen och akronymen blir således SUC.

G-Code är enligt Daimler inspirerad av Asiens metropoler och konceptet har delvis utvecklats i Kina. Det är ingen omöjlighet att Mercedes bygger bilen även för Europa men inte än på ett tag. Bättre att låta Audi klämma fram sin Q1:a först?