Mercedes-AMG GLC 43

Mercedes-Benz GLC Coupé

Mercedes-Benz GLC Coupé är en direkt till konkurrent till BMW X4 och för dig som vill ha en kompakt-SUV med drag av en coupé. Upp till backspeglarna är det en SUV och med det sluttande taket blir det en SUV-coupé. Det är snyggare än vanliga Mercedes GLC fast inte lika praktiskt.

Mercedes-Benz GLC Coupé är för dig som uppskattar egenskaperna hos en kompakt-SUV i premiumsegmentet och som vill ta mer plats i trafiken. SUV:en finns med välkända dieselmotorer i 220 d och 250 d samt den större 350 d och även med högpresterande bensinmotor i 43 AMG. Det finns dessutom en laddhybrid i 350 e med 2-3 mils räckvidd på el.

SUV:en Mercedes GLC Coupé rymmer fem normalstora resande eller kombinationer av vuxna och barn i bilstolar. Stora barnvagnar däremot göre sig icke besvär i det svårstuvade lastutrymmet. En paraplyvagn är inga bekymmer, har du en stor barnvagn kan det bli svårt även om det inte är omöjligt.

Är du helt ointresserad av bilar spelar det kanske mer roll hur praktisk bilen är. Då ska du köpa en vanlig GLC eller rent av den mindre GLA. Vill du vara ovanlig siktar du in på Mercedes-Benz GLC Coupé.

Mercedes GLC Coupé @ SUVTEST.se

Mercedes GLC Coupé @ SUVTEST.se

Läs SUV-test av Mercedes GLC Coupé

BBC Top Gear
http://www.topgear.com/car-reviews/glc-class-coupe/first-drive

CarAdvice
http://www.caradvice.com.au/459357/2016-mercedes-benz-glc-coupe-review/

SUVTEST
SUV-test av GLC 43 AMG

SUVTEST
SUV-test av GLC 250d

Expressen (på svenska)
http://www.expressen.se/motor/mercedes-glc-coupe–frack-design-inte-allt/

NDTV CarAndBike
http://auto.ndtv.com/reviews/mercedes-benz-glc-coupe-review-1443694