Land Rover Discovery

Land Rover Discovery kom i slutet av 1980-talet är 2016 inne på sin fjärde generation. Det är en SUV i samma läger som Toyota Land Cruiser 150 dvs ett högbygge med rejäla offroadegenskaper.

Discovery är lätt att känna igen: På första generationen var taket ovanför lastutrymmet högre än i framkant, med ett litet takfönster på var sida. Idag finns inte samma udda taklösning, däremot går taket och rutorna runt lastutrymmet samman, för att på så vis knyta an till historien. De stora baklyktorna tillsammans med boxformen gör även att Discovery är svår att missa i trafiken. Det fullkomligt skriker; kompetent offroad-SUV!

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Det är få SUV:ar som konkurrerar med bilen om vi räknar bort Audi, Mercedes-Benz och BMW. Deras SUV:ar är mycket mer placerade åt komforthållet och dessutom kostar de ca 100 000 kr mer än Land Cruiser 150. Den största konkurrenten är den egna modellen. En snabbkoll på BytaBil.com visar att du kan finna bara ett par år gamla Land Cruisers med ca 10 000 mil för 100-150 000 kr under nybilspriset. Ska vi tala om andra modeller är det framförallt den (nu snart utdaterade) Mitsubishi Pajero och uddafågeln Nissan Patrol som dyker upp på radarn. Icke att förglömma: Land Rover Discovery. […]

Vill du lämna feedback? Maila hello@suvtest.se