Audi e-tron quattro concept

2015 års bilsalong i Frankfurt kommer att bjuda på flera nya SUV-presentationer. Läs vidare för att bygga upp ditt kunskapskapital:

Jaguar visar nya SUV:en F-PACE i Frankfurt. Det är i skrivande stund sparsamt med detaljer kring SUV:en men bilderna visar en “crossover-SUV” som förmodligen är tänkt att tala till stadsbor snarare än terrängfantaster. Räkna med att SUV:en är Jaguar i fronten, med en lätt släng av Range Rover baktill och med en taklinje som påminner om Mercedes GLC (svagt sluttande).

Audi ska visa upp en konceptbil i Frankfurt: Audi e-tron quattro concept, en SUV med hybridteknik som enligt uppgift ska klara av 50 mil på el. Den bild som släppts är en skiss och det vet vi ju hur det är med skisser: En svag föraning om hur en produktionsbil kommer att se ut. Audi säger själva att konceptbilen storleksmässigt placerar sig mellan Q5 och Q7, en BMW X6 och Mercedes GLC Coupé-utmanare helt enkelt.

Nya Volkswagen Tiguan premiärvisas på Frankfurt-salongen. Den nya kantiga VW Tiguan är välkommen. Utgående modells runda utseende härstammar från förra generationens VW Passat, inte alls tidsenligt. Förra veckan skrev SUVTEST om bilder av den nya Nya Volkswagen Tiguan, se dessa hos Carscoops.

2016 års modell av Lexus RX premiärvisas i Europa på Frankfurt-salongen. Nya RX är en vass skapelse med ett linjespråk som delvis går igen på den mycket mindre Toyota RAV4. Lexus har skapat en riktigt snygg SUV, så snygg att Nissan valt att kopiera en del. Eller så är det Lexus som kopierat Nissan. Du kan kolla själv på http://www.nissanusa.com/crossovers/murano, notera “alptoppen” mellan C- och D-stolpen samt hur illusionen av ett fritt flytande tak baktill även återfinns på nya Lexus RX.