Hyundai lanserade i helgen vad de kallar för Nya ix35. Det nya består i saker som du ser och saker som du känner när du kör kompakt-SUV:en.

En ny 2,0 liters GDi-bensinmotor på 166 hk/ 205 Nm med sexväxlad manuell växellåda alternativt sex stegs automatlåda, ny ESP med släpvagnsövervakning och bromskontroll, förbättrad komfort, nya strålkastare med parkeringsljus och varselljus av LED-typ.

En ny bensinmotor på två liter har adderats. Motorn ger 166 hk och 205 Nm. Spaka själv via sexväxlad manuell eller öka komforten med en sexstegad automatlåda.

Det elektroniska stabiliseringsprogrammet har förnyats och har släpvagnsövervakning samt bromskontroll. En ospecificerad ökningen av komforten har tillkommit, liksom nya strålkastare med de idag nästan obligatoriska LED-varselljusen.

Tre utrustningspaket erbjuds: Select, Business och Premium.

  • Select har utöver ovanstående: insynsskydd för lastutrymme, däcktrycksövervakning, bluetooth handsfree/streaming, parkeringssensorer bak.
  • Business har även: Bi-Xenon-ljus för hel- och halvljus med spolning, automatisk ljuskontroll, bakljusgrupp av LED-typ, värmedämpande rutor, uppgraderat ljudsystem 4,3 tums LCD/TFT-skärm.
  • Premium har dessutom: nytt navigationssystem med 7 tums skärm, parkeringssensorer fram, flexsteer, uppgraderad instrumentgrupp med 4,2 tums LCD/TFT info display.

Hyundai ix35 har skruvfjädrar, dubbelverkande gastryckstötdämpare och krängnings-hämmare fram och bak. Hjulupphängningen fram är av McPherson-typ och bak multilänkaxel. Elektrisk kuggstångstyrning och de ventilerade skivbromsarna fram och bak är låsningsfria (ABS) och har elektronisk bromskraftfördelning (EBD) och panikbromsassistans (BAS). Antisladdsystem (ESP), antispinn (TCS), backstartassistans (HAC) och hastighetsreglering i utförslut (DBC), vältningssensor som utlöser sidokrockkuddar, krockgardiner och bältesförsträckare ingår i den digra utrustningen. Till detta kan också läggas aktiva nackskydd, bältespåminnare och säkerhetsfunktion för sidorutornas elhissar.

5 års Nybilsgaranti, utan milbegränsning

Priser:
1,6 GDi 2WD 135 hk Select från: 194.900:-
1,7 CRDi 2 WD 115 hk Select från: 224.900:-
2.0 GDi 4WD 166 hk Business från: 249.900:-
2,0 CRDi 4WD 136 hk Business från: 279.900:-
2,0 CRDi 4Wd 184 hk Premium från: 314.900:-

http://www.facit.com/se/test-av-hyundai-ix35/