Begagnad Hummer H2

Hummer H2 börjar bli till åren. Det har gjort att priset på begagnade exemplar letat sig ner under 200-tusen kronor. Fast det spelar ingen roll att bilen är billig när du betalar för skräp. En H2:a är förmodligen den sämsta SUV:en på marknaden för begagnade SUV:ar idag.

H2:an är en enorm SUV, hög och bred men kanske lite kort. Överhänget fram är minimalistiskt och även bak ser du däcken tydligt, perfekt för dig som ska köra uppför trappor.

Bilen i fråga är 4,8 meter lång, två meter hög och två meter bred. Faktum är att en Saab 9-5 kombi är längre än vad Hummer H2 är. För att ytterligare förstärka släktdragen med storebror H1 så har H2 en närapå stående vindruta. En H2:a har dessutom en tjänstevikt om knappt tre ton!

En tre ton tung skapelse formad som en ladugårdsvägg kräver sin motor. V8:a såklart med 300+ hästkrafter. Trots kraften under huven accelererar en Hummer H2 upp till 100 km/h på 10 sekunder. Du kommer att bli frånåkt av alla andra på vägen minus stadsbussarna…

En Hummer H2 är alltså en fruktansvärt långsam klumpeduns som till råga på allt inte får plats i svenska parkeringsrutor. Det är inte ovanligt att du ser en H2:a parkerad lite avsides. Det lär inte bero på att ägaren är rädd för dörruppslag. Handlar nog mer om att ägaren lirar i samma liga som brödlastbilarna!

När SUV:en lanserades var USA på tårna efter 11 september-attentaten. En bil som utstrålade militär tillsammans med låga bränslepriser var helrätt för tiotusentals köpare som gärna slantade nära 50-tusen dollar för ett exemplar.

20 ex av Hummer H2 brann dock upp där en bilhandlare utsattes för ett brandattentat. Earth Liberation Front tog på sig ansvaret för branden.

Hit till Sverige har det kommit relativt få Hummer H2. De som brunnit om ens någon har gjort så av naturliga omständigheter kan man tro.

6 anledningar till varför du inte ska köpa en Hummer H2

1) Bilen drar två liter bensin per mil lågt räknat (1,75 liter/milen blandad körning enligt en kommentar som seglade in i november 2018). Om du är miljonär kanske det spelar mindre roll. För oss vanliga dödliga är det mer lockande att köpa en Chevrolet Suburban. Eller en SUV som saknar sinnessjukt förbrukning. Släng på större däck på en Mitsubishi Pajero så ser den nästan lika fläskig ut!

2) Hela bilen skriker “JAG ÄR PÅ LÅTSAS!” och “KOLLA PÅ MIG” – Det passar sig knappast i jante-Sverige. Bara om du är raggare och van med att andra ser på dig mer förakt, ska du överväga att köpa en begagnad Hummer H2. Eller så är du en tuffing som inte bryr dig om vad andra tycker, du är coolast så det så!

3) Krokarna som sticker upp ur motorhuven fyller ingen funktion. Där krokarna på H1:an var rejäla doningar är de här krokarna på låtsas. Fast det ser coolt ut, som att det skulle gå att lyfta bilen med en helikopter om det skulle behövas.

4) Där H1:an hade ett äkta system för att kontrollera lufttrycket i däcken har H2…inte det. Fast de valde att utforma hjulen så att det ser ut som att det finns ett sådant system. På H2:an får du kolla lufttrycket i däcken själv.

5) Runt-omkring-sikten är en katastrof. Små fönstergluggar på sidorna och flera decimeter tjocka D-stolpar är inte direkt bidragande till den goda sikten ut/ner från klumpedunsen.

6) Amerikansk dynga till plastig inredning. Växelväljaren må se rejäl ut men ujujuj vad det rasslar i platsen. Det knirrar och knarrar överallt. För att inte tala om layouten med knappar utspridda huller om buller. Typiskt amerikansk icke-användarvänlig förarmiljö.


Kör du en Hummer H2? Delar du mina åsikter om SUV:en? Vill du skriva en arg kommentar? Maila till hello@suvtest.se så publiceras den!


Kommentar till ovan artikel kom in i november 2018 med frågor och synpunkter. Dessa besvaras och återges nedan.

Jag undrar om du någångång har kört en H2?
Nej. Artikeln på SUVTEST bygger på den video-review som Doug DeMuro gjorde av H2. Det är ett mycket vanligt sätt på webben idag, att spinna vidare på vad andra tyckt och publicerat. Däremot har undertecknad kört en Chevrolet Tahoe vid flera tillfällen och även Jeep Grand Cherokee samt en 90:as Ford Mustang, varifrån synpunkterna om “amerikansk dynga till plastig inredning” är hämtade.

Varför föreslå en Suburban när den är så lik H2?
Ja det kan tyckas konstigt när bilarna är så lika i konstruktionen. Fokus kom att landa på förbrukningen när det istället borde ha varit fokus på utrymmen. Det är sant att en Suburban drar mycket bensin.

På blandat körning drar min H2 a ca 1,75 liter pr mil, men det är ingen problem att få den dra 2 liter + om man vil….., det fattar vel dom flästa.
Ja, det är troligen så att de flesta förstår att en stor bil likt H2 kan dra två liter milen. Vår familjebuss med VR6-motorn dricker två liter milen ibland även om snittförbrukningen är 1,3 liter per mil nu på vintern. Förbrukningen behöver inte vara det som avgör om en bil är bra eller dålig. Det blev dock bensinförbrukning som kom delvis i fokus i den här texten, eftersom sökfrasen “hummer” i kombination med “förbrukning” tenderar att generera en hel del organisk webbtrafik till SUVTEST.

Min erfarenhet är att det sällant går sønder någåt.., jag har kört 35.000 mil med min H2 a och den är i mycket godt skick.
Grattis till ett lyckat bilägande! Du har funnit en bil som matchar dina behov, du tycker att andra kvaliteter är viktigare än hur mycket bensin bilen drar. Du skriver också att det reservdelar är “otroligt billiga”. Se där, mer positiva saker med Hummer H2!

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Besök SUVTEST för att läsa hela icke-rekommendationen för en begagnad Hummer H2. […]

Vill du lämna feedback? Maila hello@suvtest.se