CarTestr om hybridbilar i allmänhet och Kia e-Niro i synnerhet

En elbil eller en hybrid står högt upp på många bilköpares önskelista. Utbudet av nya bilar växer (fortfarande) ständigt och pålagorna som drabbar bensindrivna eller dieseldrivna bilar är inte roligt för plånboken. Så vilka är argumenten för en miljöbil generellt och lite mer specifikt för nu aktuella Kia e-Niro?

Vi lever i framtiden. Vi kan ladda vår bil hemma i garaget. Vi behöver inte köpa högexplosiva vätskor och förbränna de senare för att våra bilar ska kunna köras. Det är nu du ska välja bort din slöa, fossildrivna bil och välja en kvick samt eldriven bil istället. Är du redo?

Somliga kommer att vägra elbilar så länge det finns bensinbilar eller dieselbilar på marknaden. Ställt i relation till en knäpptyst bil är det närmast heligt att kallstarta sin baby och höra den värmas upp. När du kör dricker din baby högexplosiva vätskor, exploderar i sitt inre och framkallar kalla kårar i din nacke vid rödmarkeringen.

Utan en förbränningsmotor är det inte mycket till ljud förutom ett vinande. Trycker du pedalen i botten ökar vinandet till ett “swooch” och du sugs framåt likt starten i ett flygplan. Det är en annorlunda upplevelse.

Vill du anses vara modern och rätt i tiden är det dock en EV du ska köpa. Välkommen att besöka CarTestr.com för en utläggning om EV-bilen ställd i relation till en traditionellt konstruerad bil.