2015 Audi RS Q3

Audi:s nya Q3 och RS Q3

Den tidigare så slätstrukna Audi Q3 ges i och med 2015 års modell en helt ny utstrålning. Den vassa RS Q3 visas samtidigt och ser riktigt läcker ut. RS-versionen levererar 340 hästkrafter, 30 hk upp jämfört med tidigare.

Tre st TFSI och tre st fyrcylindringa dieselmotorer kommer att erbjudas (ej spikat för svenska marknaden i skrivande stund). Motorstorlekar på mellan 1,4 liter och två liter, med effekter på mellan 120 hk och 220 hk. CO2-utsläppen har reducerats med upp till 17% och turbos används för göra motorerna mer effektiva.

2015-audi-rs-q3

Chassit har förbättrats och bjuder nu på utökad komfort, Drive select gör det möjligt att välja sättning och hill-descent är ett tillval. Hjulen på nya Audi Q3 är 16-20 tum stora. Strålkastarna har xenon som standard komplett med LED-varselljus (DRL). LED-tekniken har förfinats i baklyktorna där blinkersdioderna tänds på två tiondelar av en sekund, med en horisontell rörelse för att markera ytterligare åt vilket håll bilföraren är på väg. Dynamiska och intuitiva.

Utseendemässigt säger Audi att deras designers har värnat om mini-SUV:ens karaktäristiska linjer ala en coupé. För att det ska kunna omvandlas till något verkligt så måste nog Audi jobba på designen och dra ner taket rejält mycket mer. Audi Q3 är fortfarande en kompakt-SUV som konkurrerar med Mercedes GLA och med BMW X1 samt i viss mån även nya Lexus NX. Audi säger vidare att horisontella linjer i fronten och baktill understryker Q3:ans uttrycksfulla design…

Nya Audi Q3 väger från 1385 kg, är 4,39 m lång, 1,83 m bred och 1,59 m hög. Hjulbasen är oförändrat 2,6 meter. Baspriset för RS-versionen är 56,000 euros. Håll utkik på Audi.se där det sannolikt inom kort kommer att presenteras specifikationer och priser för den svenska marknaden.