Audi Q2

Audi Q2

Audi Q2 är en mini-SUV, en liten bil som ger sken av att ha attribut som SUV:ar har. Q2:an är det minsta SUV:en i Audis modellprogram. De andra SUV:arna är Q3, Q5 och Q7. Fler SUV:ar är på gång, däribland Q4 (“coupé”) och Q6 e-tron.

Q2:an är en stilig liten bil. Kaxig med sin kantiga formgivning och utstrålning. Det är en småbil, ingen tvekan om saken. Fast om du tar bilen för vad den är, liten, så kommer du bli imponerad över hur bra den är jämfört med konkurrensen.

Audi är vida kända för att bygga högkvalitativa inredningar. Likaså i Q2:an. Överlag ska dock tilläggas. Detta är inte en A6:a eller Q5:a. På sina håll i inredningen märks det att Audi snålat för att hålla kundpriset nere. Vill du har riktigt bra inredning rakt igenom måste du köpa en Audi Q5 av senaste snitt. Fast det som finns är såklart inte dåligt, det är trots allt en Audi med ett varumärke att vårda.

De närmaste konkurrenterna till Audi Q2 är utan tvekan Mercedes-Benz GLA och BMW X1. Små bilar som utger sig för att vara SUV:ar och som räddas av intelligenta system för fyrhjulsdrift. Fast offroad kör du förmodligen varken GLA, X1 eller Q2 så det spelar ingen roll. Bilarna ser tuffa ut och passar dig som vill driva på din image.

Precis som hos konkurrenterna reser upp till fyra personer helt okej, rent av bekvämt i Q2. Det finns plats för en femte passagerare men då blir det genast trångt i baksätet. Och särskilt många resväskor får inte heller plats i lastutrymmet.

Audi Q2

Motoralternativ

 • Audi Q2 Edition #1 1.4 TFSI COD (110 kW)
  Bränsleförbrukning, liter per 100 km: 5,7
  CO2-utsläpp, gram per kilometer: 130
 • Audi Q2 Edition #1 1.4 TFSI COD S tronic (110 kW):
  Bränsleförbrukning, liter per 100 km: 5,5
  CO2-utsläpp, gram per kilometer: 125
 • Audi Q2 Edition #1 1.6 TDI (85 kW):
  Bränsleförbrukning, liter per 100 km: 4,6
  CO2-utsläpp, gram per kilometer: 120

* Bränsleförbrukningen här skiljer sig från vad som anges på Audi.se, där förbrukningen anges lägre än i materialet från Audi MediaCenter.

Läs SUV-test av Audi Q2:

Auto Express – http://www.autoexpress.co.uk/audi/q2

evo – http://www.evo.co.uk/audi/q2/17963/audi-q2-review-interesting-to-behold-but-what-s-it-like-to-drive

Kolla på SUV-videos med Audi Q2