A.R.T. G streetline 65 Wide Body (MB G-klass)

A.R.T. G streetline 65 Wide Body (MB G-klass)

Mercedes-Benz G55 är från grunden en riktigt hygglig kamrat på vägen. Den tyska firman A.R.T. tuning GmbH i Nürnberg (Bayern, Tyskland) är specialiserad på SUV-tuning och jobbar med såväl exteriör som interiör samt teknikuppgraderingar.

Tuningpaketet A.R.T. G streetline 65 ger dig ett utseende som garanterat skrämmer slag på framförvarande och som drar till sig blickar från uteserveringarna. Wide Body betyder här skärmbreddare på dryga decimetern, nödvändigt för att rymma de stora fälgarna. Du väljer mellan 22- eller 23 tum. Däcken är 295/35 R 22 eller 305/35 R 23.

Frontens originalinsats för ljus framåt är ersatt av två insatser för bi-xenon, placerade ovanför de liggande DRL-lamporna som självfallet är av LED-typ. Det finns väl ingen biltillverkare idag som inte erbjuder snygga LED-lampor i fronten? Längre ner i fronten finns det i vardera hörn av frontspoilern hela tre insatser. Två är DRL och en dimljus. De för G-klassen utmärkande blinkerslyktorna finns kvar ovanpå framskärmarna, här med vitt glas.

ART-G-50

På motorsidan finns det möjlighet att få den redan überstarka motorns effekt höjd till 800 hästkrafter. Ljudet från motorn transporteras ut till omgivningen genom sex avgaspipor, tre på vardera sida om bilen. De kromade avgaspiporna sitter strax framför de bakre hjulhusen.

ART-G-58

Invändigt är det nappa/alcantara med kontrasterande sömmar. Ratten är klädd i en mix av alcantara och läder. Baksätespassagerarna sitter i varsin stol med en konsol emellan sig för maximal komfort.

ART-G-56