Dacia Duster, Mazda CX5 och Nissan Qashqai i test @ Carbuyer

Carbuyer är en webbplats med bl.a. biltester och ett stort utbud videos på YouTube. Om du står ut med den fåniga brittiska humorn och referenser som ingen förstår, är Carbuyer faktiskt riktigt bra. Deras senaste test (i skrivande stund inte publikt på YouTube) har de testat tre SUV:ar som är aktuella på den svenska marknaden 2014: Dacia Duster, Mazda CX5 och Nissan Qashqai.

De bägge programledarna anser att Qashqai är mest tilltalande när det kommer till utseendet och där har de inte fel. Nya Qashqai har till skillnad från föregående utförande idag ett mycket vassare utseende, kanske för att knapra åt sig av marknadssegmentet där Lexus finns. Det senare märket är inte direkt billigt och eftersom du kan få en snikversion av Qashqai med liten motor samt enbart framhjulsdrift kan den nya skarpare designen anses vara ett lyckat val.

Nissan Qashqai är testvinnaren, följd av Dacia Duster. Dacian kommer före Mazda mycket tack vare det låga priset. Visst får du inte samma nivå på ljudisoleringen, det fattas elementära saker som yttertemperaturmätare och det bilen ser ut som skrutt. Men som sagt, ett lågt pris och ett bra lastutrymme. Dacia Duster är rent av nutidens variant av Renault 4: Ful, billig och praktisk samt användbar tack vare fyrhjulsdriften, som iofs Laban saknade men ändå? Mazdan förlorar på grund av högt pris och för att du för färre slantar får snarlika egenskaper om du väljer Nissan istället.

Vill du läsa mer om Dacia Duster kan du besöka BytaBil-bloggen, ett test av Mazda CX5 hittar du på familjebilsbloggen.se och vill du veta mer om snikversionen av Nissan Qashqai hittar du en artikel på http://www.facit.com/se/test-nissan-qashqai-2014-legenden-lever-vidare/