2020 Land Cruiser Heritage Edition

Toyota hyllar Land Cruiserns kontinuerliga utveckling genom 6 decennier genom att visa upp en Heritage Edition på Chicago-salongen i januari 2019. Här kan du läsa om ett urval av saker som gör att denna Land Cruiser utmärker sig, bland de 1199 andra bilarna i samma utförande.

Ja, det är en begränsning i antal LC som tillverkas under Heritage-flaggan. 1200 st kommer till handlare i USA under 2019. Priset är i skrivande stund inte klart men en Land Cruiser börjar på 85 000 dollar, så räkna med kanske ett pris på i runda slängar 100 000 USD?

Land Cruiser Heritage Edition kommer med två sätesrader, fram och bak, för att maximera lastförmågan. Två exteriörfärger finns; Midnight Black Metallic och Blizzard Pearl. Grillen svärtas och 18-tumsfälgarna från BBS går i en brons nyans + en badge som visar för de runt om dig att du minsann kör en Heritage Edition.

All exteriör krom försvinner och ersätts av svärtade lamphus för strålkastarna, dimljusen får mörkt krom som inramning och ytterbackspeglarnas kåpor går även de i nån slags mörkare krom. För att ge bilen sofistikerad närvaro

Invändigt är det svart läder. Det lyfter Land Cruiserns renommé om en bil som låter dig kombinera lyx med användbarhet. Och så är det kontrasterande sömmar på sätena, ratten, dörrsidorna och mittkonsolen i samma brons-nyans som på fälgarna. Fint ska det va’.

Under huven, en V8:a såklart, på 5.7 liter och 381 hp. Samma som du finner i en LC utan Heritage Edition-setup.

Här kommer några snygga bilder av skapelsen: