2016 Toyota RAV4 Hybrid (AWD-i)

2016 Toyota RAV4 Hybrid (AWD-i)

Toyota RAV4 av 2016 års modell kommer att erbjudas med Toyotas hybridmotor, mumma för alla som vill ha en kompakt-SUV med miljövänlig teknik under huven.

Det var väntat att hybriden skulle komma till RAV4, särskilt eftersom Mitsubishi erbjuder en hybridmotor i sin Outlander (som också uppdateras 2016). Toyota RAV4 med hybridmotor bjuder både mer motorstyrka och lägre bränsleförbrukning än nuvarande modeller.

Nya RAV4 förfinas exteriört med en ny front som blir mer i linje med utseendet hos övriga modeller i Toyota-familjen, mer lik Lexus NX om du så vill. På USA-modellen och sannolikt även på Europa-utförandet blir LED-lamporna i fronten större och placeras ovanför halv/helljus snarare än som nu längre in mot grillen ovanför blinkerslamporna.

2016_Toyota_RAV4_Hybrid_Rear

De något tama baklyktorna ges LED-armatur bakom plasten och mer klarglas än på nuvarande modell.

Invändigt kommer nya RAV4 att bjuda köpare på fler premiummaterial, möjlighet att ratta med läder, USB-anslutning fram och 12V i lastutrymmet, mjukare material upptill på dörrarna, två olika skärmar 4.2-tum eller 7-tums touchskärm.

2016_Toyota_RAV4_Hybrid_Interior

På säkerhetssidan kommer nya RAV4 med en 360-graders Bird’s Eye View Monitor som gör körning i trånga utrymmen mycket lättare. Ett liknande system kan du köpa redan idag om du väljer en Nissan Qashqai (läs provkörningen). Fler säkerhetsfunktioner som kommer med 2016 års modell av Toyota RAV4 är t.ex. krockvarningar inkl. varning för nära förestående krock med fotgängare.

Video: YouCar
Källa: Pressmeddelande från Toyota USA.
Bilder: Toyota USA