2016 Mitsubishi Outlander

2016 Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander, den lättkörda och smidiga tvålkoppsformade kompakt-SUV:en som är omskriven på SUVTEST.se sen tidigare kommer 2016 i en faceliftad version.

Fronten blir mycket vassare än idag, med ett mer utsmetat tryne. Framlyktorna vinklas uppåt, bakåt och det bjuds på mer krom i grillen samt DRL i LED-utförande (halogen tidigare). Förändringarna är i linje med Mitsubishis formspråk (Dynamic Shield) som visades upp i konceptet XR-PHEV II (Crossover Runner) på Geneve-salongen nyligen.

Baktill bjuds det på större LED-lyktor, mer krom och en ny stötfångare med närapå vertikala dimbakljus och backljus nedtill i varje hörn (perfekt position för att krossas när du backar på ett hinder):

2016 Mitsubishi Outlander

Invändigt bjuds det på en annorlunda ratt, ett nytt utförande på “mediacentret” (Multi Communication System) och i övrigt som tidigare, det vill säga gott om plats för en barnfamilj och väljer du dessutom den politiskt korrekta hybridmotorn kan du se fram emot en sund bränsleekonomi. På tekniksidan kommer 2016 års modell av Mitsubishi Outlander med en CVT-växellåda för den som är intresserad.

Den bästa nyheten med nya Outlander är att Mitsubishi dragit åt skruvarna ett par extra varv (increased body and suspension structural rigidity). Tjockare glas bak i bilen och mer ljudisolering ska främja en tystare kupé, något som undertecknad påpekade i den väldigt populära texten om Mitsubishi Outlander 2.2D (testad våren 2013).