Lexus RX

2016 Lexus RX

RX-modellen är det bäst säljande bilen i Lexus historia. Med nya RX kommer den traditionen sannolikt att fortsätta. Borta är tvålkoppskarossen med den hjälpligt tilltufsade fronten, nya RX väcker stort habegär!

Det är svårt att inte bli berörd av Lexus RX. Den så kallade spindelgrillen (nu kopierad av Mitsubishi Outlander) och de snygga LED-lyktorna sticker verkligen ut. Nydesignade dimljus förstärker uppsynen och rundade hörn lyser med sin frånvaro, tack för det Lexus!

Nya RX ser muskulös ut (rock-solid stability) helt i par med kaxiga BMW X6, en SUV att sukta efter helt enkelt. Lexus säger själva att de kommer att erbjuda en RX med upp till sju säten, för barn längst bak kan man förmoda med tanke på hur taket sluttar. Nya RX är dessutom längre än nuvarande modell, bra!

2016 Lexus RX 450 Hybrid

2016 Lexus RX 450 Hybrid

Lexus har lyckats designa en kaross som ger intrycket av att vara en SUV-coupé utan att för den skull göra sig till och droppa taket helt nedåt bakåt. En cool visuell effekt är också hur det på håll ser ut som att taket ovanför C-stolpen svävar fritt.

För dig som vill göra din RX extra speciell kommer det att finnas 20-tumsfälgar med färginslag, rikemansstyling som med fördel kombineras med en snygg karossfärg. Perfekt för dig som vill visa mottrafikanterna vilken dyr SUV du skaffat dig, räkna med ett grundpris på över halvmiljonen som lätt plockar på när du kryssar i tillbehören. Självfallet väljer du hybridmotorn, som i Europa svarar för hälften av Lexus-försäljningen.