suvnyhet-concept-volvo-v60-cc

2015 Volvo V60 Cross Country

Volvo har visat upp 2015 års V60 Cross Country, där konceptet går hand i hand med hur V40 XC ter sig. Volvo säger själva att de var det första premiummärket som lanserat XC-konceptet, vilket är sant. Alla minns väl hur V70 gjordes om till SUV i slutet av 1990-talet?

Volvo V60 Cross Country sägs vara en avbild av biltillverkarens Skandinaviska arv och längtan till naturen. Volvo V60 Cross Country sägs vidare föra samman det bästa av två världar – den sportiga och komfortabla körupplevelsen tillsammans med frihet att upptäcka nya marker.

USA och Kanada får de första bilarna med den fyrcylindriga bensinmotorn på 250 hästkrafter + automat. I början av 2015 kommer V60 Cross Country med Drive-E-motorer, diesel och bensin. Det är först då som bilen blir tillgänglig globalt vilket betyder att Volvo kommer att börja sälja den även i Sverige.

 

V60CC är har en ökad markfrigång med 65 mm och rullar på 18-tums eller 19-tumshjul med högprofildäck för att klara stenar och sånt. Bilen kommer att visas upp i Los Angeles (LA Motor Show).