Fiat Freemont

Fiat Freemont

Fiat Freemont har på senare år blivit ett populärt bilval hos lite större barnfamiljer. Bilen har en tuff utstrålning och detta beror på att det är en amerikan under skalet. Helt okej med utrymmen och en SUV enligt europeisk definition dvs allt som är mer än 1 cm höjd och har mycket svart plast nedtill på karossen.

Fiat Freemont är ett nytt namn på den SUV-crossover som tidigare hette Dodge Journey. Fiat-Chrysler-koncernen är samma, samma bilar med olika namn och utseende. Chrysler och Dodge är också samma sak.

Dodge Journey kom 2007/2008 och det är inte mycket som ändrats de senaste 10 åren. Betänkt att du köper en 10-15 år gammal konstruktion när du slantar för en ny Fiat Freemont. Fast det troliga är att du tänkt köpa en begagnad om du läser den här texten.

En begagnad Fiat Freemont är mycket bil för pengarna. Flera i vår närhet vittnar om att de uppskattar det maskulina utseendet med utlagda skärmkanter och utrymmena (småbarnsfamiljer) samt vad de fick för slantarna. En familj gillar stora motorer så de köpte den med bensinsexa. En annan familj valde en diesel. Automatlåda i bägge bilar. Sjusitsiga förstås.Barnfamiljerna uppskattar även de tonade rutorna som skänker insynsskydd. Andra bra saker är parkeringssensorer och backkamera. Det som inte alltid uppskattas är känslan av att köra en gammal bil, Fiat Freemont är inte direkt körglad. Och ljudisoleringen hade kunnat vara bättre. Fast den är iallafall hyfsat duktig offroad eller på riktigt dåliga grusvägar.

På marknaden för begagnade bilar just nu (augusti 2017) kan du finna en Fiat Freemont, årsmodeller 2012-2014 från ca 150 000 kr och uppåt. Det är 2-litersmotorerna som är mest förekommande, dieselmotor.

Den starkare bensin-V6:an kan vara lite svårare att få tag på. Det finns just nu 100 st FF till salu i Sverige. För dig som vill ha en ”ny” bil finns det 0-milare av 2015 års modell hos några handlare. Nyare än så blev inte Freemont.

Läs SUV-test av Fiat Freemont

SvD Näringsliv
https://www.svd.se/fiat-freemont-ar-mycket-bil-for-pengarna

Kristianstadsbladet
http://www.kristianstadsbladet.se/open/crossar-allt-motstand/

Vi Bilägare
http://www.vibilagare.se/test/biltester/provkorning/provkorning-fiat-freemont-awd-diesel-2012-37205

Kolla på SUV-videos om Fiat Freemont